Waardering van aandelen in geval van fiscaal geschil
De belangrijke aspecten bij het waarderen in het kader van een fiscaal geschil worden nader toegelicht.
Het waarderen van intellectueel eigendom een black box?
Het waarderen van intellectueel eigendom is specialistenwerk. Niet-specialisten hanteren vaak een aantal “kort-door-de-bocht-methodes” gebruikt die de plank flink mis kunnen slaan.
Voor- en nadelen van het gebruik van “multiples” bij bedrijfswaardering
Veel bedrijfswaarderingen worden gedaan door middel van een zogenaamde multiples analyse. Dit is een populaire methode en wordt met name veel gebruikt door overnameadviseurs. Wat zijn de voor -en nadelen hiervan?
Waarom een waardebepaling van groot belang is bij een overname
Bij een bedrijfsovername is een onafhankelijke waardebepaling van groot belang. Zowel de overdragende als de overnemende partij hebben veelal verschillende ideeën over toekomstverwachtingen, risico’s en verdiencapaciteit
Belastingdienst wil goede onderbouwing van aandelenwaarde
Bij de bepaling van die prijs hebben de Belastingdienst en de belastingplichtige veelal een tegengesteld belang. Hoe hiermee om te gaan?
Due Diligence: niet alleen voor kopers!
Het kopen én verkopen van een onderneming kan onnodige stress met zich meebrengen. Onnodig, omdat dit eenvoudig te voorkomen is door een voorbereidend Due Diligence onderzoek.
Schietende aandeelhouders, snelle oplossing bij geschil
De shoot-out regeling is er om snel tot een oplossing te komen bij een impasse. Een alternatief voor het langdurige en onzekere traject van een waardering door (meerdere) deskundige(n).
10 tips voor succes bij een overname
Bij fusies en overnames wordt lang niet altijd waarde gecreëerd? Daarvoor is het goed te kijken naar de oorzaak van de slechte integratie en daarmee samenhangende fusieresultaten.